Budget

Budget

Iedereen wil op een waardige wijze afscheid van zijn of haar dierbare nemen. Echter, dit moet financieel wel mogelijk zijn natuurlijk.

Vaste prijzen

Er is een aantal onvermijdelijke zaken die een behoorlijk prijskaartje hebben. Denk hierbij aan de kosten voor begraven en cremeren. Afhankelijk van de gemeente waar de begrafenis of crematie plaats heeft variëren de kosten. Ook de vorm van begraven en cremeren bepaalt de prijs. Een algemeen graf is kost minder dan een particulier graf, en een technische crematie (zonder plechtigheid) is goedkoper dan een crematie met aulagebruik. Deze kosten zijn er altijd, maar variëren per gemeente en regio.

Alternatief

Tegenwoordig worden veel ‘budget’ tarieven aangeboden. Vaak gaat het dan om sterk ‘uitgeklede’ uitvaarten, waarbij geen plechtigheid of afscheid is inbegrepen. Een onpersoonlijke gebeurtenis.
Monique Dommanschet UitvaartbeZieling zoekt naar een creatieve oplossing om de kosten te dekken, maar wel om een afscheid vol aandacht en liefde te organiseren. De mogelijkheden zijn verrassend en de voortbestaanden hierin kunnen een grote rol spelen.
 

‘Creativitieit begint met het stellen van de vraag en het loslaten van het antwoord’