LEZING ‘EEUWIG DURENDE RUSTPLAATS IN DE NATUUR’

LEZING ‘EEUWIG DURENDE RUSTPLAATS IN DE NATUUR’

Monique Dommanschet UitvaartbeZieling organiseert:
 
LEZING ‘EEUWIG DURENDE RUSTPLAATS IN DE NATUUR’
gast: Joyce Sengers van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ – Hilvarenbeek
 
Datum: vrijdag 18 mei
Tijd: 19.30uur
Locatie: Centrum ’t Westlicht, Singelstraat 7 (naast de RK Kerk) te Goes
 
Een laatste rustplaats midden in de vrije natuur. Voor altijd. Het is een wens die steeds meer mensen koesteren. We worden ons bewust dat sterven een natuurlijk gebeuren is en daarom willen veel mensen hun lichaam of as op natuurlijke wijze teruggeven aan de natuur. Natuurbegraven is een manier om symbolisch verder te leven na de dood.
 
Natuurbegraven
Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ in het Brabantse Hilvarenbeek is voor Zeeuwen de dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats. Joyce Sengers is oprichter en beheerder van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ en zij vertelt tijdens deze lezing met passie over de synergie van begraven en het ontwikkelen van de natuur. Haar inzet maakt dat Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ een plek is waar iedereen zich thuis voelt. Zij vertelt u verder over de eeuwigdurende grafrust, het onderhoudsvrije graf en de relatief lage kosten van een natuurgraf.
 
 
Groene uitvaart
Monique Dommanschet is uitvaartbegeleider en heeft affectie met natuurbegraven. Regelmatig begeleidt zij families die een duurzame en harmonieuze begrafenis in de natuur wensen. Omdat de natuur en het milieu zo min mogelijk mag worden verstoord, worden er alleen natuurlijke en afbreekbare materialen gebruikt. Monique Dommanschet laat u tijdens de lezing voorbeelden zien van duurzame keuze voor de kist, wade, urn en rouwboeket. Wat zij zo mogelijk nog belangrijker vindt is dat nabestaanden de mogelijkheid krijgen om het afscheid van hun dierbare naar eigen inzicht vorm te geven.
 
Rondleiding Natuurbegraafplaats De Utrecht
Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ en Monique Dommanschet UitvaartbeZieling bieden u de mogelijkheid om de natuurbegraafplaats zelf te ervaren. Zondag 3 juni organiseren zij een rondleiding over Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ onder begeleiding van een de boswachter. We gaan dan op zoek naar bijzondere vogelsoorten in het bos en libellen op de heide en nabij het ven. Uiteraard is er ook dan alle gelegenheid om u vragen over natuurbegraven en een groene uitvaart met Monique en Joyce te bespreken.
 
Rondleiding: 14.00 – 16.00 uur
 
Voor mensen die slecht ter been zijn staat de elektrische boscar klaar. De natuurbegraafplaats is voorzien van rolstoelvriendelijke paden.
 
Aanmelden en meer info?
Opgeven voor de lezing en rondleiding is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld. Wenst u gebruik te maken van de elektrische boscar dan kunt u vooraf een plaats reserveren. Uiteraard kunt u ook een van twee de activiteiten bezoeken.
Deelname is GRATIS.
activiteiten@nbpu.nl  info@uitvaartbezieling.nl
 
 
Link naar www.nbpu.nl  www.uitvaartbezieling.nl
 
 
Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ De Scheidijk 1, 5085 NR Esbeek (Hilvarenbeek) 013-203 2175